Success Stories

De afgelopen jaren is er veel talent ontdekt tijdens het Dutch Model Event. Bij deze enkele talenten op een rijtje met hun verhaal.

newgoed1
In 2014 kwam Sander naar het Dutch Model Event en met succes! Daar is hij gescout door modellenbureau New Generation Model Management! Dit modellenbureau is dit jaar ook 1 van de aanwezige bureaus bij het Dutch Model Event! Wil jij weten hoe Sander dit allemaal heeft bereikt en of dit ook iets voor jou is? Lees snel verder!

Sander werd gescout tijdens het Dutch Model Event 2014

Sander, vertel eens wie ben jij?

Nou, ik ben Sander. Ik ben dit jaar 17 geworden. Mijn vader is Kroatisch en mijn moeder Bosnisch, dus ik ben echt een mix van allerlei de culturen. Ik ben anderhalf jaar geleden model geworden bij New Generation Model Management, sinds ik door hun gescout ben op het Dutch model Event. Ik zit nu nog op school in Amersfoort waar ik een opleIding doe als mediavormgever, na dit jaar ga ik fulltime modellenwerk doen.

Tijdens het Dutch Model Event ben jij gescout, Hoe ging dat? Hoe heb je dat ervaren?

Mijn moeder had zonder overleg kaartjes besteld voor het Dutch Model Event, omdat we eerder een gesprek hadden dat het mij wel vet leek om modellenwerk te doen. Dus na de verrassing van mijn moeder waren we beide naar het evenement gegaan en eenmaal aangekomen zag ik een grote zaal vol meisjes en make-up standjes en werden we eigenlijk gelijk aangesproken door New Generation Model Management. Het was echt een complete verrassing. Het feit dat we al na een minuut bij binnenkomst werden aangesproken door een scout drong maanden later pas tot me door.

Wat heeft het jou gebracht? Wat doe je nu?

Het gescout worden bij de Dutch Model Event heeft mij heel veel opgebracht. Ik heb al heel veel fotoshoots gedaan, heb al op een catwalk geshined en ik ben al in een aantal bladen beland waaronder een super vette cover. New Generation heeft mij ook aan een aantal agencies gekoppeld, dus niet alleen werk ik voor New Generation, maar ik werk nu ook voor een modellenbureau in Barcelona (Uniko models), Milaan (Independent Mgmt) en ben sinds kort ook bij DNA models New York aangenomen, waar modeliconen als Doutzen Kroes, Emily Ratajkowski en Natalia Vodianova werken! Dus het bezoeken van de Dutch Model Event heeft mij heel veel opgebracht en mijn toekomst een hele positieve wending gegeven!

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt?

Het modellenwerk over het algemeen is voor mij tot nu toe al een fantastische ervaring geweest, maar als ik één ding kon uitkiezen zou het de shoot zijn voor Unkown Menswear. Ik had die dag met Ruben (een collega van mij) zes verschillende outfits aangehad. We waren de hele dag bezig en we hebben op veel plaatsen buiten geshoot in Amsterdam. Wat het nog leuker maakte was het feit dat mijn vader voor de eerste keer mee ging om te kijken hoe het was op zo’n set. Daarnaast kwam deze shoot met veel pagina’s in een magazine en kwamen we zelfs op de cover van het blad. Dat was voor mij een van de leukste ervaringen tot nu toe!

sander11 sander1123 sander112

Toekomst plannen, Dutch Model event en tips!

Wat zijn jouw doelen?

Mijn doelen voor aankomende jaren zijn best mainstream voor modellen denk ik. Campagnes schieten voor bekende merken, gave catwalks lopen bij fashionweeks en over het algemeen veel reizen en connecties maken. Uiteindelijk wil ik ooit een internationaal erkend model worden, dat lijkt mij supervet.


Waarom moeten jongens en meiden naar het event komen?

De reden waarom jongens en meiden komen is heel simpel. Er lopen daar zoveel scouts rond! Het feit dat ik binnen een minuut werd aangesproken door een scout zegt genoeg. Als je model wilt worden, dan moet je naar de Dutch Model Event gaan.

Ook al ben je geen model?

Het is gewoon leuk om daar rond te lopen en allemaal mensen tegen te komen met hetzelfde interesse. Voor de meisjes zijn er ook heel veel modeshows waar je naar kunt kijken, voor de jongens zijn er voldoende meisjes om naar te kijken ;-)! Vorig jaar toen ik er was waren er heel weinig jongens en ik snap eigenlijk niet echt waarom. Het is zeker een aanrader, dus jongens, gewoon komen! Je weet niet wat voor kansen je kunt missen.

Welke tips geef je de modellen?

Trek simpele kleding aan, bijv. zwarte skinny jeans met zwart of wit topje of shirt. En voor de meisjes doe niet teveel makeup op, “scouts prefer natural looks”. Maar waar het uiteindelijk allemaal om gaat, be the best version of you.

sander11234 modellenbureau1 sander112345

Wij zijn erg trots op Sander dat hij zo een mooie carriere heeft! Wij wensen Sander (en natuurlijk ook haar bureau New Generation Model Management) alle geluk in de toekomst! Wil jij dit ook? Kom dan op zondag 25 oktober een kijkje nemen tijdens het Dutch Model Event 2015!

 


Sara werd op de special Edition van het Dutch Model Event 2013 gescout door de organisatie van het Dutch Model Event en is inmiddels een veelgevraagd model!

 

DE START VAN SARA HAAR MODELLENCARRIÈRE

Sara is in 2013 naar de special edition van het Dutch Model Event gegaan, een vriendin van haar vroeg of ze mee ging. Ze kwam zag en overwon! Zelf vond Sara het een superleuke dag met veel leerzame momenten. Sara werd meerdere malen gescout en ze kreeg van verschillende bureau’s call-backs. Uiteindelijk ging Sara voor het bureau Max Models. Een Nederlands bureau, dat samenwerkt met de beste bureaus in de wereld. “Het contact voelde meteen goed en vertrouwd”, vertelt Sara enthousiast.

Ook werd Sara het gezicht van het Dutch Model Event. Hiervoor deed ze een shoot met Otto van der Toorn. Deze topfotograaf ken je wellicht van het televisie programma: “model in 1 dag”. De shoot was erg leuk, met een gezellig en goed team, aldus Sara. 

model worden1 2 model worden2 1 model worden3 1 

model worden6

Internationale modellen opdrachten

Een vriendin van Sara stuurde haar een foto van de poster en zei: “Ben jij dit?” Het was Sara en zelf besefte ze nog niet wat er allemaal aan het gebeuren was. Vanaf dat moment is alles heel snel gegaan. Sara is een maand on-stay geweest in Istanbul en heeft ook verschillende modellen opdrachten gedaan in Nederland. Ze heeft verschillende shows gelopen, maar ook shoots gedaan voor lookbooks, publicaties en haarpresentaties. Binnenkort vliegt ze naar Marokko voor een shoot. Je hoort vaak vervelende verhalen over de omgang met elkaar en dat modellen elkaar vaak verkeerd behandelen. Sara heeft alleen maar leuke ervaringen gehad, ook in het buitenland is het goed en je kan een hele goede band met andere modellen krijgen. “Als je maar altijd naar je gevoel blijft luisteren en stevig in je schoenen staat”, zegt Sara, “want het grootste gedeelte ga je zelfstandig op pad en daar heb je genoeg zelfvertrouwen voor nodig”.  
 
2 1 3

Toekomst en carrière

Sara is 18 jaar en woont momenteel in Geldrop. Ze gaat volgend jaar een deeltijdopleiding voeding en dieet beginnen en doet nu fulltime modellenwerk. Als hobby loopt ze graag hard met haar hond en rijdt ze paard. Haar vrienden en familie vinden het heel leuk, dat Sara modellenwerk doet, ze zijn erg enthousiast. De toekomst? “Ik kijk gewoon wat er op mijn pad komt en dat grijp ik met beide handen vast”, zegt Sara, “Ik raad mensen aan om naar het Dutch Model Event te gaan, het is een mooie ervaring en je wordt goed geholpen om net even meer in jezelf te gaan geloven en een stap te kunnen zetten in de goede richting”.

Het gezicht worden van 2016?

Wat Sara heeft meegemaakt kan jou ook overkomen. Dit jaar zullen wij namelijk weer een gezicht van het Dutch Model Event kiezen. Wil jij het gezicht van het Dutch Model Event worden? Kom dan op zondag 25 oktober naar het Dutch Model Event in het Worldhotel Wings in Rotterdam en toon jezelf aan de organisatie van het Dutch Model Event tijdens de official scout ronde op de catwalk. Wij hopen natuurlijk weer net zo een talent als Sara, Lia (2014), Victor en Mirthe (2015) te mogen vinden en wie weet heb jij dit in je! Naast het gezicht zijn er natuurlijk nog veel meer kansen om model te worden bij het Dutch Model Event, zo zijn er meer dan 15 scouts aanwezig die jou kunnen scouten tijdens deze dag. Wacht niet af totdat je op straat gescout word maar neem deel aan het Dutch Model Event! Koop nu hier je entreetickets. 

Gescout worden? Gezicht worden? Kom dan naar het Dutch Model Event in Rotterdam voor de start van jouw modellen carrière!

 


 

Aankomende week het succes verhaal van Annoury! Hij is nu internationaal model bij Mix Models.

Aanbieding

deze week

Contact met ons

Heb je een vraag?

Heb je een leuk idee?

Heb je een tip voor op de website?

Contact ons!