Model Worden

Denk jij weleens bij jezelf ´ik wil model worden´? Dan is het aan te raden om het volgende artikel goed te lezen. Wij geven je graag meer informatie over model worden en alles wat daarbij komt kijken. Natuurlijk is naast het lezen van dit artikel ook het bezoeken van het Dutch Model Event een aanrader want als beginnend model kun je meedoen aan verschillende workshops en lopen er veel scouts van modellenbureaus rond die jou meer informatie kunnen geven. Wacht niet totdat je gescout wordt op straat maar neem zelf de touwtjes in handen!
 
Modellentips3 Naamloos workshop poseren byRonStam3

Ik wil model worden voldoe ik aan de eisen?

Je wilt model worden maar weet niet of je aan de eisen voldoet? Aangezien er verschillende soorten modellen zijn, zijn er ook heel veel verschillende vereisten. Het belangrijkste verschil tussen modellen is Fashion modellen vs Commerciële modellen. Fashion modellen zijn de modellen die te zien zijn op de catwalk en in de (fashion) tijdschriften. Dit zijn vaak modellen die de hele wereld (met name Milaan, Parijs en New York) afreizen om modellenwerk te doen. Voor deze modellen gelden strenge eisen. De lengte eis voor vrouwen is tussen de 1.74m en 1.82m en voor mannen tussen de 1.82m en 1.90m. De gewenste leeftijd om te beginnen voor meisjes is tussen de 14 en 19 jaar en bij jongens is dit iets ouder vanaf 18 jaar. Er gelden hier ook strenge regels met betrekking tot je kledingmaten, vrouwen moeten ongeveer maat 34-38 hebben, waarbij het liefst de heupen, taille en borst maat 90-60-90 is. Belangrijk is ook dat je als fashion model flexibel en zelfverzekerd bent. De Commerciële modellen zijn modellen die we vaak terug zien in reclames en advertenties. Voor Commerciële modellen gelden veel minder strenge en soms zelfs geen eisen. Hiervoor worden namelijk heel vaak ook gewoon ‘gewone’ mensen gevraagd. Dus hier hoef je niet te voldoen aan bepaalde lengte eisen en bepaalde eisen qua kledingmaten. Het commerciële vak als model is daarnaast ook nog eens heel erg breed dus daar kan je veel kanten mee op. Kortom wil jij model worden dan is het altijd het proberen waard!  

Ik wil model worden wat moet ik doen? 

Wat zijn nou de juiste stappen om te zetten als jij model zou willen worden? Er zijn een aantal musts als jij model zou willen worden. Wil jij jezelf kunnen laten zien aan modellenbureau’s dan heb je natuurlijk foto’s nodig. Het liefst zijn dit professionele foto’s, ga hier nou geen honderden euro’s aan uitgeven maar je mag er best een klein bedrag insteken. Goede foto’s voor in je portfolio maak je al voor ongeveer €55,- bij ModelHome (lees meer over de ModelHome Portfolioshoot). Wat natuurlijk ook kan is dat je zelf wat foto’s thuis maakt, liefst dan voor een witte muur. Tip hierbij is dat je de foto’s zo neutraal mogelijk dient te houden. Dus foto’s waar je zonder of met heel weinig make – up op staat. Belangrijk is om 1 close up te hebben (gezicht) en 1 waar je hele lichaam opstaat. Liefst trek je kleding aan waarop je lichaam zo goed mogelijk te zien is. Deze foto’s ga je vervolgens opsturen naar zoveel mogelijk modellenbureaus. Geef daarbij ook je gegevens en je maten door zodat het modellenbureau weet wat jouw maten zijn. Vervolgens zullen bureau’s besluiten om jou wel of niet uit te nodigen. Als je uitgenodigd wordt zorg dan dat je weer zo weinig mogelijk make up op hebt en zo neutraal mogelijke kleding aanhebt. Neem gerust een ouder of kennis mee. 
 
Catwalk ByRonStam 3 Catwalk ByRonStam 1 workshop poseren byRonStam

Mijn kind wil model worden, vanaf welke leeftijd kan hij/zij model worden?

Veel ouders van kinderen die model willen worden vragen zichzelf af wat de beste leeftijd is om je kind hieraan bloot te stellen. Uiteraard ligt dit ook aan het kind zelf, sommige kinderen zijn op hun 14e al heel zelfstandig en anderen nog niet. Dit is een belangrijke factor die meespeelt. De gewenste leeftijd om te beginnen, vanuit bureaus, ligt voor meisjes rond de 14 jaar – 19 jaar en voor jongens vanaf hun begin 18e. Is je kind nog jonger dan kan het natuurlijk ook best zijn dat hij/zij al eens een opdracht doet of een kijkje neemt in de wereld van want er zijn uiteraard ook kindermodellen. Het Dutch Model Event is een evenement wat aan te raden is voor jonge modellen en hun ouders die voor het eerst kennis willen maken met het vak.
 
Er zijn verschillende soorten workshops voor de jonge modellen om eens aan mee te doen. 
 
Model Worden? Lees nu wat de eisen zijn voor Modellen en kom naar het Dutch Model Event! 

Aanbieding

deze week

Contact met ons

Heb je een vraag?

Heb je een leuk idee?

Heb je een tip voor op de website?

Contact ons!